keesenliduin2012.reismee.nl

Eden

Zondag 1 april Hoi  blijkt de tijd een uur terug te zijn gegaan! Vielen we iedereen lastig om half zeven! Terwijl wij dachten het is half acht! Prima geslapen in een bwm ( Best Western Motel) Gaan straks op weg naar Eden Eerst lekker ontbijten en internetten bij deMac ( christien!!) Dan een leuke route zoeken niet de Birdsville Track! Je moet dan liters water en benzine meenemen en ik ben te oud voor avontuur!( christien). Zijn in Eden aangekomen Op weg hier naar toe 4 uur lang door het regenoerwoud gereden. Het was mooi groen maar dat was het dan ook . Geen beest gezien. Nou ja in het begin 2 struisvogels ( maraboes?) Je mag wel overal in. Er zijn genoeg wandelpaden. Op het laatst verlangde ik naar de grote stad en enorme winkels. Blijven hier 2 nachten Leuk klein plaatsje aan de grote oceaan met prachtige strandjes en baaitjes Er zijn  ook grote meren Volgens de manager is dit de derde grote diepte haven van de wereld??? Zodat grote schepen gewoon binnen kunnen varen. Hier bij het motel en langs het strand stikt het van de papegaaien en parkietachtigen in allerlei kleuren van donkerrood tot groen /allerlei kleurtjes / roze/ grijs enz. Erg leuk. Ze zijn moeilijk op de foto te krijgen.om het verblijf zijn de hele tijd vogeltjes irritant aan het kwetteren net een roestige fiets . Ze heten bellbirds en onderweg zijn we die naam veel tegen gekomen. Gelukkig hielden ze 's nachts hun snaveltjes. het weer is aan het veranderen het ging onweren en hard regenen,de temp is nog steeds lekker. 24 gr. Straks lekker eten in visrestaurant. Nou dat was een hele belevenis Als je denkt dat Australiers schone keurige mensen zijn ...... Nou......... Ook in dit restaurant ( een grote vreethal! Foto's volgen!) kleefde alles ...de tafels... De menu's / het bestek....brrrrrr Ik heb nog nergens zulke vieze toiletten gezien zelfs niet in mijn geliefde Frankrijk en daar kunnen ze er wat van! Maar........ze hebben heerlijke Australische wijnen en het eten was in alle gevallen goed! Enorme porties .........wij zijn dik maar daar..... Ik geloof dat er nooit iemand thuis wat klaarmaakt of kookt. Oke  ....in het restaurant moest je aan een balie bestellen / kreeg je een bieper/ en als je eten klaar was werd je opgepiept en kon je je eten halen. Je drank moest je halen aan een andere balie : de bar! Het voordeel is als je met een groot gezelschap bent iedereen voor zichzelf zorgt en gelijk afrekent zodat er geen misverstanden over de rekeningen ontstaan. Zo morgen een rustig dagje om allerlei avonturen te beleven. Christien: ik was vergeten rekening te houden met het tijdsverschil..sorry Het is hier nu: 20.15 En bij jullie 12.15 of 14.15 ik weet het niet meer Voor allemaal de hotmail is weer in orde maar hier moeilijk op te halen dus gebruik kees zijn account of stuur een smsje Ws da chten ze bij hotmail dit klopt niet dat er vanaf een hele andere plek e- mail wordt opgehaald Xxxliduin en kees kusjes voor alle kleinkids

Jelte

Haha, leuk verhaal liduin. Dat tijdsverschil dat is inderdaad een beetje vaag. Je hebt daar 3 tijdszones staat er op internet. Die van melbourne staat hier 8 uur later( het is hier nu 11:09), maar ik zie ook op internet tijdsverschillen van +10 uur en in winter tijd +9 uur. Dus ik denk dat het wel klopt die laatste. Maar ja niet alle provincies doen aan die zomer/winter-tijd. Lekker duidelijk is het dus niet.

Nou ik ga weer keihard aan het werk zo dus ik ga weer verder. Groetjes, Jelte

christien

Dat is dus het echte Australië Liduin!